Gå videre til innhold
SIGNERER NY AVTALE: Kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping og direktør Morten Christiansen i Norsk kulturskoleråd. Foto: Erik Hofsli/Norsk kulturskoleråd
SIGNERER NY AVTALE: Kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping og direktør Morten Christiansen i Norsk kulturskoleråd. Foto: Erik Hofsli/Norsk kulturskoleråd

Pressemelding -

Drømmestipendet til unge kulturtalenter blir videreført

Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er enige om å fortsette samarbeidet om Drømmestipendet.

Drømmestipendet er blitt utdelt hvert år siden 2003. 13 millioner kroner og fortjent oppmerksomhet og heder er fordelt på 1.300 unge kulturutøvere, som hver og én har mottatt 10.000 kroner. Nå skal 100 nye drømmestipend tildeles i 2017.¨

Se oversikt over alle lokale vinnere her.

19. oktober ble en ny samarbeidsavtale signert i forkant av Norsk kulturskoleråds landsmøte i Stjørdal.

– Vi er veldig glad for at Drømmestipendet fortsetter, sier Tonje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping.

– Vi ønsker å være en bidragsyter til at den store bredden av dyktige, ivrige og ambisiøse unge innen norsk kulturliv skal få muligheten til å følge drømmene sine.

Utøvere innen alle kunstformer har mulighet til å søke om Drømmestipendet, og nominerte kommer fra hele landet. Norsk kulturskoleråd administrerer ordningen i samarbeid med Norsk Tipping.

– Drømmestipendet gjør at ungdom blir sett med sitt eget kulturuttrykk, både i egen kommune og i resten av landet. For oss er det et viktig verktøy i arbeidet for oppfylle vår visjon: Kulturskole for alle. Sammen med Norsk Tipping får vi dette til. Det er umåtelig fint å registrere hvor mye bra et slikt stipend kan bety for en ung kulturutøver, sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.

– Stipendet er en flott mulighet for mange, unge utøvere til å arbeide videre med sitt kulturuttrykk. Noen ganger er det kanskje den ekstra lille motivasjonen mange trenger for virkelig å satse for fullt, sier Tonje Sagstuen.

Fakta om Drømmestipendet

  • Utdeles av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping
  • Det deles årlig ut 100 stipend à 10 000 kroner til enkeltpersoner eller grupper
  • Nedre aldersgrense er 13 år, øvre aldersgrense er 20 år
  • Mottakerne skal ikke være etablerte kunstnere
  • Kommunene kan levere inntil seks nominasjoner hver, én i hver av kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet
  • Drømmestipendet utdeles i 2017 for 14. gang

Emner

Kategorier


Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap med enerett på en rekke pengespill på det norske markedet. Vårt samfunnsoppdrag er å tilby attraktive pengespill som ikke skaper sosiale problemer. Overskuddet går til samfunnsnyttige formål.  

Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med over 120 milliarder kroner (prisjustert) til samfunnsnyttige formål. 

Vi gir drømmen en sjanse! 

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway