Gå videre til innhold
Norsk Tippings administrerende direktør Åsne Havnelid. Foto: Roar Jødahl
Norsk Tippings administrerende direktør Åsne Havnelid. Foto: Roar Jødahl

Pressemelding -

Spillmeldingen: – Dette er et viktig verdivalg

PRESSEMELDING

Norsk Tippings toppsjef Åsne Havnelid er glad for at regjeringen ikke åpner for å gi lisens til utenlandske spillselskaper.

Torsdag varslet regjeringen at den lenge ventede stortingsmeldingen om pengespillpolitikken legges fram klokka 12.45 fredag 16. desember. Statsråd Linda Hofstad Helleland bekreftet imidlertid overfor TV 2 sent torsdag kveld at de ikke går inn for at utenlandske spillselskaper skal få lisens i Norge.

Det innebærer at Norsk Tipping fortsatt vil ha enerett til å markedsføre og selge pengespill i Norge.

– Dette er en god nyhet for dem som er opptatt av ansvarlighet og frivillig aktivitet i hele landet, og en dårlig nyhet for dem som er opptatt av spillselskaper på Malta. Det sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Ansvarlighet settes først

Til TV 2 sier Helleland at det viktigste i spillpolitikken er å ta hensyn til spilleavhengige og deres pårørende. Hun mener Norsk Tipping ivaretar dem som har problemer på en god måte, blant annet gjennom tapsgrenser og oppfølging. 

– Dette er et viktig verdivalg. Regjeringen viser her at den setter hensynet til dem som sliter med pengespill foran kommersielle interesser, sier Havnelid.

Et nei til utenlandske spillselskaper betyr ifølge Havnelid også et nei til en mangedobling av tilbudet av aggressive kasino- og sportsspill, en spillkategori som er tett forbundet med spilleproblemer og spilleavhengighet.

– Det kan vanskelig tolkes som noe annet enn at regjeringen ikke ønsker en slik markedsutvikling. Det mener vi er klokt, sier Havnelid.

Stabile inntekter til frivilligheten

Havnelid understreker at samtidig som hensynet til spilleavhengige har styrt pengespillpolitikken i mange tiår, har den også sikret Norge verdens nest høyeste bidrag til frivillighet per innbygger. Norsk Tippings overskudd går i sin helhet tilbake til samfunnet i form av tippemidler til helse, idrett, kultur og humanitære organisasjoner.

– Systemet fungerer. Så når regjeringen beholder dagens modell sikrer de også en stabil inntekt for frivillige lag og foreninger i hele landet. Samtidig slår regjeringen fast at det er bedre at overskuddet fra norske spillere havner i en ballbinge eller hos Røde Kors, enn på konto hos en privat investor.

Emner

Kategorier


Norsk Tipping er et statlig selskap med enerett på en rekke pengespill på det norske markedet. Vårt samfunnsoppdrag er å tilby attraktive pengespill som ikke skaper sosiale problemer. Hele overskuddet går til samfunnsnyttige formål.  

Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med over 120 milliarder kroner (prisjustert) til samfunnsnyttige formål. 

Vi gir drømmen en sjanse! 

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04
Anne Marit Sletten

Anne Marit Sletten

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver Generelle spørsmål. 951 85 708

Relatert innhold

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway