Gå videre til innhold
Vikinglotto i ny drakt

Pressemelding -

Vikinglotto i ny drakt

Nå fornyer vi Vikinglotto! Høyere førstepremie, førstepremiepott på minimum 25 millioner og en pott som vokser raskere, er noen av nyhetene. Prisen øker fra 5 til 6 kroner per rekke.

Vikinglotto er Norges nest mest populære pengespill, med over 1,5 millioner kunder og en omsetning på nesten 3 milliarder kroner i 2016. Spillet er et samarbeid mellom de statlige spillselskapene i Norge, Danmark, Finland, Sverige, Island, Estland, Latvia og Litauen.

Norske spillere er Vikinglottos klart mest trofaste kunder, siden vi står for over halvparten av rekkene som leveres inn hver uke. - For spillets del er det derfor viktig å få opp interessen også i de andre landene slik at vi over tid kan fortsette å tilby et attraktivt produkt, sier Marit Elton, produktansvarlig for Vikinglotto i Norsk Tipping.

Omleggingen gjennomføres samtidig for alle deltakerland.

Endret struktur

Vikinglotto får «total makeover», med endret premiestruktur, minstebeløp for førstepremie og helt nytt design. Lykketallet og tilleggstallene forsvinner og erstattes av et såkalt vikingtall. Vi trekker fortsatt 6 av 48 tall, og innfører vikingtall som ny tilleggstrekning (fra tallene 1-8).

For å vinne førstepremien må man ha de seks hovedtallene og vikingtallet riktig. Vinnersannsynligheten for førstepremien blir den samme som den tidligere førstepremie med lykketall, altså 1:98 millioner.

Premie Antall rette Sannsynlig premie
1. premie 6 hovedtall + vikingtall Fra ca. 25 til ca. 300 mill. kr
2. premie 6 hovedtall Ca. 2,3 mill. kr (ved én vinner)
3. premie 5 hovedtall + vikingtall Ca. 53.000 kr.
4. premie 5 hovedtall Ca. 5.400 kr
5. premie 4 hovedtall Ca. 120 kr
6. premie 3 hovedtall Ca. 60 kr

Høyere førstepremie

Beregninger viser at gjennomsnittlig førstepremiepott vil ligge på 129 millioner kroner etter omleggingen, med eurokurs på 9,30.  Første trekning av Nye Vikinglotto er 24. mai.

- Gjennom endringene vi nå gjør, mener vi at vi kan tilby kundene et nytt og bedre spill, med attraktiv førstepremie oftere. I tillegg gjør vi en total fornyelse av spillet visuelt og kommunikasjonsmessig. Alt dette håper vi gjør Vikinglotto mer relevant for enda flere, både i Norge og i de andre deltakerlandene, sier Marit Elton.

Emner

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway