Gå videre til innhold
GRASROTA: Gjennom Grasrotandelen kan kundene våre bestemme hvem som skal motta deler av Norsk Tipping-overskuddet. Det er over 30 000 lag og foreninger å velge mellom.
GRASROTA: Gjennom Grasrotandelen kan kundene våre bestemme hvem som skal motta deler av Norsk Tipping-overskuddet. Det er over 30 000 lag og foreninger å velge mellom.

Nyhet -

Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Fra januar til april i år ble 280 millioner kroner generert til lag og foreninger over hele landet gjennom Grasrotandelen. Se hvilke fylker og mottakere som får mest støtte.

Gjennom Grasrotandelen kan våre kunder være med og bestemme hva deler av Norsk Tipping-overskuddet skal gå til. Som grasrotgivere kan de nemlig gi inntil sju prosent av spillinnsatsen sin til et lag eller en forening som betyr noe for dem, uten at det koster noe utover det de spiller for.

Over 1,1 millioner av kundene våre er grasrotgivere, og fra januar til og med april i år har de generert 280 millioner kroner til lag og foreninger over hele landet. Det er 27 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor.

I snitt har hver giver bidratt med 250 kroner.

Last ned en fylkesvis oversikt over tildelingene til alle grasrotmottakerne for januar til og med april 2024 her.

Nøkkeltall for Grasrotandelen så langt i 2024

Grasrotandelen ble lansert i 2009 og feirer 15 år i år. I løpet av disse årene har over 7 milliarder kroner gått til lag og foreninger over hele landet.

Grasrotmidlene blir utbetalt tre ganger i året – i starten av januar, mai og september. Her er noen av topplistene for genererte grasrotmidler til nå i år:

Topp 3 kategorier

Kategori Grasrotmidler jan-april 2024
Idrett 140,7 mill. kr.
Rekreasjon og sosiale foreninger 30,2 mill. kr.
Kultur og kunst 25,3 mill. kr.

Topp 3 fylker

Fylke Grasrotmidler jan-april 2024
Vestland 37,4 mill. kr.
Akershus 29,2 mill. kr.
Trøndelag 24,9 mill. kr.

Topp 3 grasrotmottakere

Grasrotmottaker Grasrotmidler jan-april 2024
Foreningen for omplassering av dyr 1,4 mill. kr.
Vålerenga fotball 1,2 mill. kr.
Barnekreftforeningen Oslo og Akershus 1,1 mill. kr.

Over 30 000 lag og foreninger

Selv om 1,1 millioner Norsk Tipping-kunder har valgt sin grasrotmottaker, er det fortsatt over 1 million kunder som ikke er grasrotgivere.

– Tre ganger i året venter lag og foreninger på kjærkomne midler generert gjennom Grasrotandelen. Midlene påvirker idrettshverdagen til utrolig mange mennesker, og norsk fotball er blant dem som har stor glede av Grasrotandelen, sier Thomas Johansen, rådgiver for spons og fotball hos oss i Norsk Tipping.

Han fortsetter:

– Mange av mottakerne er fotballklubber eller idrettslag med fotball som sin hovedaktivitet. Der finner vi spillere i alle aldre som deltar i både topp og bredde. Fotball er idrett nummer én i Norge, og Grasrotandelen er med på å skape gode arenaer for aktivitet.

Det finnes over 30 000 grasrotmottakere å velge mellom. Lokale korps, idrettslag, humanitære foreninger, bilklubber og kor er bare en liten del av mangfoldet.

Med forbehold om feil i statistikken.

Related links

Kategorier

Kontakter

Anne Helseth

Anne Helseth

Rådgiver Grasrotandelen, events 91682082

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway