Gå videre til innhold
På Arendalsuka arrangerte Norsk Tipping for første gang et forum for overskuddsmottakere. Foto: Stian Seland
På Arendalsuka arrangerte Norsk Tipping for første gang et forum for overskuddsmottakere. Foto: Stian Seland

Nyhet -

​Norsk Tipping på Arendalsuka

Denne uka har Norsk Tipping vært i Arendal sammen med frivillighet, politikere, myndigheter, næringsliv og andre samfunnsaktører. Flere arrangementer valgte i år å sette pengespill på dagsorden.

Av Tomje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør Norsk Tipping

Mandag arrangerte Lottertilsynetsammen med Medietilsynet og IKT-Norge debatten «Hvordan stoppe ulovlig spillreklame i media?» Innleggene og debatten viste at selv om teknologien gir utfordringer så er også mulighetene store for å stoppe den ulovlige spillreklamen fra utlandet ved hjelp av nye reguleringer og virkemidler.

Mottakerforum

For første gang arrangerte Norsk Tipping et mottakerforum i Arendal, der et utvalg overskuddsmottakere ble invitert til å utfordre oss på hva de mener det er viktig at Norsk Tipping gjør i arbeidet fremover. For Norsk Tipping er det viktig med en tett dialog med mottakerne av overskuddet vårt, da vi vet at frivilligheten og andre mottakere bryr seg om hvor pengene de bruker kommer fra. Vi fikk både gode råd og utfordringer, og er veldig glad for at deltakerne på mottakerforumet var samstemte i at ansvarlighet må komme først i alt Norsk Tipping gjør.

Ny rapport

ExtraStiftelsen og Norges idrettsforbund lanserte en ny rapport som har undersøkt hvilke konsekvenser en lisensordning for pengespill vil ha for inntektene til frivilligheten. Rapporten, som er utarbeidet av Oslo Economics, konkluderer med at en lisensmodell medfører en økt risiko for problemspilling og reduserte bidrag til frivilligheten.Avhengig av hvilke forutsetninger man legger til grunn vil en lisensmodell kunne medføre et tap for frivilligheten på mellom 400 millioner og 1,3 milliarder kroner. Rapporten finner du her.

Frivillighetstreff

I tillegg har Norsk Tipping deltatt på flere arrangementer med andre temaer. Under lanseringen av Norsk ledelsesbarometer i regi av organisasjonen Lederne satt administrerende direktør Åsne Havnelid i en paneldiskusjon der ledelsestrender i Norge ble diskutert.

Onsdag kl.19 på Clarion Hotel Tyholmen arrangerer Norsk Tipping sammen med Frivillighet Norge en mottakelse for frivilligheten. Vi gleder oss til å gi de frivillige organisasjonene et velfortjent avbrekk, og muligheten til å møte hverandre.

Emner

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04
Anne Marit Sletten

Anne Marit Sletten

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver Generelle spørsmål. 951 85 708

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway