Gå videre til innhold
Drømmestipendvinnerne som besøkte Norsk Tipping fredag. Foto: Pernille Storholm Skaret/Norsk Tipping.
Drømmestipendvinnerne som besøkte Norsk Tipping fredag. Foto: Pernille Storholm Skaret/Norsk Tipping.

Pressemelding -

Drømmehelg på Hamar


I helga møtes flere drømmestipendvinnere til en drømmehelg i regi av Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd.

Over 20 spente drømmestipendvinnere fra 2023 møtes hos Norsk Tipping fredag ettermiddag for å starte Drømmehelga med taco og foredrag. Her får de høre fra blant annet Cengiz Al, som er neste års juryleder for Drømmestipendet.

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Stipendordningen ble etablert i 2004, og siden da har over 2000 unge kunst- og kulturutøvere mottatt stipendet.

- Vi i Norsk Tipping er veldig stolte av vårt samarbeid med Norsk Kulturskoleråd. Dette er en av våre eldste samarbeidsavtaler, sier Bernt Plassgård, avtaleansvarlig i Norsk Tipping.

- Vi er veldig glade for å kunne arrangere Drømmehelg på Hamar, hvor vi både får vist frem Norsk Tipping og vært sammen for faglig påfyll og sosialt samvær, fortsetter Plassgård. Resten av helga foregår i Hamar Kulturhus og Hamar Teater, der det er workshops og flere foredrag. En av de som holder foredrag er Roger Finjord, bl.a. tidligere trener for kvinnelandslaget. Han er nyvalgt i Drømjuryen til neste år. En annen som kommer for å holde foredrag er Thomas Prestø. Han er danser, koreograf, pedagog og mye mer, og han vil snakke om bærekraftig entreprenørskap.

Årets stipendvinnere, sammen med tidligere stipendvinnere og gode venner av Drømmestipendet møtes for å fremme ordningen på flere ulike måter og dele bransjekunnskap. Det er flere innslag fra noen av årets drømmestipendvinnere gjennom helga, og det hele avsluttes med festmiddag på Hamar Teater lørdag kveld.

Norsk kulturskoleråd ble etablert i 1973 og har 50-årsjubileum i år. Selve stipendordningen ble lansert i 2004, og har jubileum neste år. Hvert år deles det ut 1,5 millioner kroner fordelt på 50 unge kunst- og kulturutøvere fra hele Norge. Drømmestipendet deles ut i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

Har du spørsmål om Drømmehelgen kan du ta kontakt med Bernt Plassgård på mobil +47 959 06 369.

Cengiz Al er neste års juryleder for Drømmestipendet. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK.

Drømmestipendet har blitt delt ut til over 2000 unge kunst- og kulturutøvere siden 2004. Foto: Adi Goldstein/Unsplash

Emner

Kategorier


Norsk Tipping er et statlig selskap med enerett på en rekke pengespill på det norske markedet.

Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å forebygge problemer som kan følge av pengespill, gjennom å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud.

Hele overskuddet går til samfunnsnyttige formål.

Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med over 194 milliarder kroner (prisjustert) til samfunnsnyttige formål.

Vi gir drømmen en sjanse!

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04
Anne Marit Sletten

Anne Marit Sletten

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver Generelle spørsmål. 951 85 708

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway