Gå videre til innhold

Blogginnlegg -

15 år med Grasrotandelen

Av Tonje Sagstuen, administrerende direktør i Norsk Tipping

Hvem skal få dine spillemidler? Du bestemmer!

I Norge har vi en unik ordning, der overskudd fra pengespill skal gå til gode formål. I mange andre land går inntektene fra pengespill rett i statskassa. I Norge er disse pengene øremerket idrettsanlegg, kulturtiltak for barn og unge, helseforskning og beredskap langs kysten og i fjellet. Fordelingen er også demokratisk, fordi det er folkevalgte nasjonalt, regionalt og lokalt som bestemmer hvordan overskuddet fra pengespill skal fordeles.

I år er det 15 år siden Grasrotandelen ble lansert. Den gjør at også du som spiller hos Norsk Tipping selv kan bestemme hva deler av spillinnsatsen din skal gå til. Det kan være det lokale idrettslaget eller skolekorpset. Eller det kan være noen som jobber med dyrevern eller motorsport. Du bestemmer!

Hvis du gjennom ett år leverer inn en Lotto-kupong i uka, vil din valgte Grasrotmottaker få cirka 200 kroner. Det høres kanskje ikke så mye ut. Men de fleste lag og foreninger har mange grasrotgivere og da kan summene bli store. Totalt ble det delt ut nesten 800 millioner kroner fra Grasrotandelen i fjor. Mange bekker små blir en stor å!

Rundt halvparten av Norsk Tippings 2,2 millioner kunder har ennå ikke valgt sin grasrotmottaker. Derfor er det fortsatt et stort potensial til å verve nye grasrotgivere. Fra Norsk Tippings side deler vi gjerne ut enda flere millioner til lokale lag og foreninger også de neste 15 årene.

Emner

Kategorier

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04
Anne Marit Sletten

Anne Marit Sletten

Senior kommunikasjonsrådgiver Generelle spørsmål. 951 85 708

Relatert innhold

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2023 gikk 7,1 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping

Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway