Gå videre til innhold
Sykehusklovnene er et populært formål for grasrotgiverne.  Foto: Dag Jenssen
Sykehusklovnene er et populært formål for grasrotgiverne. Foto: Dag Jenssen

Pressemelding -

Grasrotandelen: 225 millioner til lag og foreninger

Årets første utbetaling fra Grasrotandelen er klar. 225 millioner kroner sendes denne uken til lag og foreninger i hele Norge.

- På grunn av korona-viruset har vi vært nødt til å sette mange av de aktivitetene vi er så glad i, på vent. Grasrotandelen betyr mye for mange lag og foreninger, og det er med stor glede at vi nå skal betale ut grasrotmidler for de første fire månedene av 2020, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Korona-konsekvenser

Det har vært knyttet spenning til hvilke konsekvenser korona-situasjonen ville få for Grasrotandelen. Vi kan konstatere at summen som utbetales kun er tre millioner kroner lavere enn ved samme utbetaling i fjor. Likevel kan det være lag og foreninger som opplever større nedgang enn andre.

Foreninger med en høy andel sportsspillere blant sine grasrotgivere, vil oppleve en større nedgang enn de som ikke har det. Mangelen på aktiv idrett har naturlig nok gitt stor omsetningsnedgang på Oddsen, og Tippekupongen har vært ute av drift i mange uker. Det slår også ut på Grasrotandelen.

Fra kunden til klubben

Nesten 1,3 millioner av Norsk Tippings kunder har valgt en grasrotmottaker. Det koster dem ingenting, og et beløp som tilsvarer sju prosent av spillinnsatsen deres går til den grasrotmottakeren som kunden har valgt. Dette er spill-kundenes støtte direkte til foreningen eller klubben de er glad i.

Til tross for nesten 1,3 millioner givere, er det likevel fortsatt mange av Norsk Tippings kunder som ennå ikke har valgt seg en grasrotmottaker.

- Jeg oppfordrer alle til å bli grasrotgiver - i dag, sier Åsne Havnelid.

Dyrene på topp

Foreningen for omplassering av dyr i Oslo er den grasrotmottakeren som får mest penger etter 1. tertial. Drøyt 1,1 millioner kroner går til arbeid for dyr som ikke har hatt det så bra. På andreplass kommer Vålerenga Fotball med nesten 1,1 mill.

Foreninger som tilbyr hjelp, støtte, assistanse til syke barn er også grasrotmottakere som mange støtter. Komplett statistikk kan lastes ned nederst i denne pressemeldingen. 

Her er topp 10 over de grasrotmottakerne som får mest etter årets fire første måneder:

Kommune Navn Antall givere Bidrag
1. Oslo Foreningen for omplassering av dyr 6154 1 168 496
2. Oslo Vålerenga fotball 4376 1 087 747
3. Fredrikstad Lions club Fredrikstad 4821 979 999
4. Oslo Sykehusklovnene 4761 863 954
5. Bærum Barnekreftforeningen Oslo og Akershus 4183 826 709
6. Bergen Dyrebeskyttelsen Bergen 3950 576 383
7. Bodø Bodø-Glimt FK 2337 559 795
8. Sarpsborg Sarpsborg 08 fotballforening 2559 525 119
9. Bergen Kattens vern 3048 523 879
10. Oslo Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus 3402 488 531

Dette er Grasrotandelen

  • Hele Norsk Tippings overskudd går til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir spilleren mulighet til å bestemme hva deler av overskuddet skal gå til.
  • Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan spilleren velge én mottakere som skal få sju prosent* av summen han eller hun spiller for. Det koster ingenting ekstra, og påvirker ikke spillinnsatsen, vinnersjanse eller premie.
  • I 2019 ble det delt ut nær 700 millioner kroner til over 30 000 norske grasrotmottakere.
  • Spillene fysiske Flax-lodd og Belago er ikke omfattet av Grasrotandelen

* Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for premier. 

Emner

Kategorier


Norsk Tipping er et statlig selskap med enerett på en rekke pengespill på det norske markedet.

Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill.

Hele overskuddet går til samfunnsnyttige formål.  

Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med over 153 milliarder kroner (prisjustert) til samfunnsnyttige formål. 

Vi gir drømmen en sjanse! 

Kontakter

Roar Jødahl

Roar Jødahl

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Generelle spørsmål. 97 07 14 04

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2022 gikk nesten 6,6 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping
Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway