Gå videre til innhold
Sykehusklovnene fikk over 730.000 kroner fra Grasrotandelen i 2016.  - Grasrotandelen er et svært viktig bidrag til vårt arbeid for barn innlagt på norsk sykehus, sier daglig leder for Sykehusklovnene, Kristin Zachariassen. Foto: Bjørg Hexeberg
Sykehusklovnene fikk over 730.000 kroner fra Grasrotandelen i 2016. - Grasrotandelen er et svært viktig bidrag til vårt arbeid for barn innlagt på norsk sykehus, sier daglig leder for Sykehusklovnene, Kristin Zachariassen. Foto: Bjørg Hexeberg

Pressemelding -

Grasrotandelen setter ny rekord

I disse dager kommer siste utbetaling av Grasrotandelen for 2016. Over 448 millioner kroner er i løpet av året utbetalt direkte til lokale lag og foreninger, en økning fra 395 millioner året før. Det er en solid rekord.

Den nye rekorden kommer til å bli smadret dersom regjeringens forslag om økning av Grasrotandelen fra 5 til 7 prosent blir vedtatt.

Gjennom Grasrotandelen kan Norsk Tippings kunder styre 5 prosent av beløpet de spiller for direkte til sin klubb eller forening. En økning til 7 prosent vil utgjøre stor forskjell for mottakerne. Her er to eksempler på hva en økning vil bety.

Sykehusklovnene

Sykehusklovnene er navnet på en ideell organisasjon av skuespillere som sprer glede til barn på sykehus over hele landet. Organisasjonen mottok 731.000 kroner fra grasrotgiverne i fjor. Med grasrotandel på sju prosent ville det blitt ca. 1.023.000 kroner, altså nesten 300.000 kroner mer.

- Grasrotandelen er et svært viktig bidrag til vårt arbeid for barn innlagt på norsk sykehus. Det bidrar både til økte inntekter og økt kjennskap til vårt arbeid blant den norske befolkning. Det at vi nok en gang er en av de kulturinstitusjonene som mottar den høyeste andelen av disse midlene, er veldig hyggelig. Sykehusklovnene har bare på de siste fem årene økt antall sykehus vi besøker fra ett til tretten. Midlene fra Norsk Tipping er med på å muliggjøre denne økningen og bidrar til at våre klovner hver dag bringer positive pusterom og magiske øyeblikk til barn i en ellers utfordrende sykehushverdag, sier daglig leder Kristin Zachariassen i Sykehusklovnene.

Bodø/Glimt

Bodø/Glimt er en annen stor grasrotmottaker. Klubben mottok i 2016 hele 1.540.000 kroner. Med høyere grasrotandel ville det beløpet vært på ca. 2.156.000 kroner, altså over 600.000 kroner mer.

- 600.000 kroner er masse penger. Vi er utrolig takknemlige for at så mange har valgt å gi grasrotandelen sin til Bodø/Glimt, og nå kan dette bli enda viktigere. Bodø/Glimt er mer enn en fotballklubb for Bodø – det er hele Nordlands toppklubb. En viktig oppgave for oss er å reise rundt i fylket og bidra til utvikling av små og store klubber, lokale trenere og lovende talenter. Det er utrolig givende arbeid, og vi bruker mye tid og penger på det. En økning av Grasrotandelen er viktig for dette arbeidet, sier Runar Berg, markedsansvarlig i Bodø/Glimt.

Fakta om Grasrotandelen

  • Lansert i 2009. Lar Norsk Tippings kunder selv velge et lag eller en forening som skal motta 5 prosent av beløpet de spiller for.
  • Dette går verken ut over kundens innsats eller premie.
  • Over 30 000 lag og foreninger har registrert seg som grasrotmottaker i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund.
  • I høst passerte antall registrerte grasrotgivere en million.
  • Det er fortsatt en million Norsk Tipping-kunder som ikke har valgt seg en grasrotmottaker.
  • Les mer om ordningen på Norsk Tippings hjemmesider.

Forslaget

Regjeringen foreslår i Stortingsmeldingen «Alt å vinne» (Meld. St. 12 (2016-2017)) å øke grasrotandelen fra 5 til 7 prosent av spillernes bruttoinnsats. For Multix og for nettspillene foreslås en økning fra 10 til 14 prosent av nettoinnsatsen.

Les også:

448 millioner kroner via Grasrotandelen

Vålerenga passerte tre millioner fra Grasrotandelen

Last ned totaloversikt her.

Emner

Kategorier

Kontakter

Anne Helseth

Anne Helseth

Rådgiver Grasrotandelen, events 91682082

Vi gir drømmen en sjanse!

Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap underlagt Kulturdepartementet. Selskapet har enerett på en rekke pengespill i Norge.
Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Overskuddet som skapes går til samfunnsnyttige formål.

Spillene skaper spenning og moro i hverdagen til tusenvis av nordmenn, enten drømmen er å bli rik eller bare å krydre fotballkampen med en beskjeden innsats på favorittlaget.
Hvert år kommer spillemidlene norsk idrett, kultur og frivillige, humanitære organisasjoner over hele landet til gode.
Siden 1948 har Norsk Tipping bidratt med cirka 200 milliarder kroner (prisjustert) til gode formål – til glede for befolkningen over hele landet. I 2023 gikk 7,1 milliarder kroner fra Norsk Tipping til samfunnsnyttige formål.
Norsk Tipping holder til på Hamar og har cirka 440 ansatte.

Norsk Tipping

Måsåbekkvegen 20
2315 Hamar
Norway